nieuws

Adfiz steekt prestatieonderzoek in nieuw jasje: meer categorieën, maar minder prijzen

Branche 427

Adfiz steekt prestatieonderzoek in nieuw jasje: meer categorieën, maar minder prijzen

Bij de jaarlijkse uitreiking van de Adfiz-prijzen komen begin 2019 minder verzekeraars op het podium. De brancheorganisatie heeft besloten de prijscategorieën om te gooien. Er worden nu alleen nog verzekeraars in het zonnetje gezet voor hun verdiensten op vier voor Adfiz belangrijke thema’s. Er komen winnaars in de categorieën ketenefficiency, onverzekerbaarheid, klantbelang centraal bij claimbehandeling en waardeoverdracht.

De vier nieuwe prijscategorieën komen in de plaats van de huidige zeven (zakelijk pensioen, zakelijk schade, zakelijk inkomen, particulier schade, particulier banksparen, ORV en lijfrente). De brancheorganisatie noemt ketenefficiency, onverzekerbaarheid, klantbelang centraal bij claimbehandeling en waardeoverdracht de belangrijke actuele thema’s in de samenwerking met verzekeraars.

Hypotheken en zorg

Adfiz blijft in het prestatieonderzoek nog wel lijstjes opstellen met de top 3 van verzekeraars voor deze producten. Daar komen er zelfs twee bij: hypotheken en zorg. Maar de winnaars van de productcategorieën kunnen niet meer op een beeldje en een bos bloemen rekenen.

Het Adfiz Prestatieonderzoek is deze week van start gegaan. Voor het onderzoek werkt Adfiz samen met onderzoekbureau CYS. Dit jaar waren TAF en Scildon de grote winnaars. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Reageer op dit artikel