nieuws

Digitalisering maakt effectief klantcontact mogelijk

Branche 1329

Dat digitalisering effect heeft op de groei van uw bedrijf is soms nog moeilijk door te vertalen. VKG kan daarbij helpen en ondersteunt bedrijven en adviseurs bij het efficiënt onderbrengen van verzekeringen. Commercieel directeur VKG Eric-Jan van den Berg bespreekt drie tips hoe u als verzekeringsadviseur voordeel kunt halen uit digitalisering.

Digitalisering maakt effectief klantcontact mogelijk

Het administreren van een polis neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Als u dit slimmer inricht met behulp van de juiste programma’s, houdt u meer tijd over. Eric-Jan van den Berg, commercieel directeur bij financiële dienstverlener VKG: “We merken dat bedrijven die gebruik maken van de digitaliseringsmogelijkheden van VKG 40 procent van hun tijd minder met administratie bezig zijn, waardoor ze 80 procent van de tijd effectief kunnen besteden aan klantcontact.”

Echt luisteren naar de behoefte van de klant

Door processen beter in te richten, hoeft u minder uren te besteden aan administratie en ontstaat er meer ruimte voor echt relevant klantcontact. Eric-Jan legt in de video uit hoe u dat klantcontact tot een hoger niveau kunt brengen dan alleen het uitsturen van een generieke nieuwsbrief. Meer aandacht verbetert de relatie, waardoor de klant sneller geneigd zal zijn om u om advies te vragen. Effectief klantcontact levert een hogere polisdichtheid op. Door betere kennis van de klant bij de adviseur neemt de winstgevendheid toe. “Dat is win-win-win.”

Wilt u weten wat de derde digitaliseringstip is of hoe u het klantcontact kunt verdiepen? Bekijk dan de video waarin VKG directeur commercie Eric-Jan van den Berg uitlegt waarom digitalisering zorgt voor winst op meerdere vlakken.

Een belangrijk thema van De Waarde van Advies van Avéro Achmea is digitalisering. Omdat we op dit vlak ook graag uw kennispartner willen zijn, is er een opleiding Digitale Transformatie voor adviseurs ontwikkeld in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. Lees meer op Voorzie.nl.

Dit is een partnerbijdrage van Avéro Achmea. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Avéro Achmea.

Reageer op dit artikel