nieuws

De complete top 75 invloedrijkste vrouwen in verzekeringen

Branche 3896

De complete top 75 invloedrijkste vrouwen in verzekeringen

Op Internationale Vrouwendag en op het am:vrouwen congres werd bekend dat Achmea-bestuurder Bianca Tetteroo voor het derde jaar op rij de lijstaanvoerder van topvrouwen in de verzekeringsbranche is geworden. Hoe ziet de complete lijst er eigenlijk uit?

De am:top 75 met invloedrijkste vrouwen in de verzekeringsbranche werd op 8 maart gepresenteerd tijdens am:vrouwen in Den Haag.

Is het wel nodig?

Gemengde gevoelens hadden de sprekers op am:vrouwen. Want is zo’n dag eigenlijk wel nodig? Volgens sociaal wetenschapper Tessa van Asselt over een tijdje in ieder geval niet meer, want millennials staan pal voor gelijkheid, blijkt uit onderzoek. Of toch niet?

Niet durven bellen

Zo’n 120 topvrouwen uit de verzekeringsbranche waren op het hoofdkantoor van NN te gast bij de bekendmaking van de am:top75 powervrouwen. Dorothee van Vredenburch, lid van de Management Board van NN Group, was één van de sprekers op am:vrouwen.  Ze vertelde onder andere hoe ze als jonge beleggingsanalist op de beursvloer in Londen geen potentiële klanten durfde te bellen omdat haar baas op meeluisterafstand zat. Een paar dagen stelde ze haar telefoontje uit, tot een vriendin haar tot de orde riep. “Wat is het allerergste dat je kan gebeuren, vroeg zij me. Kun je je baan kwijtraken? Als je zo doorgaat, dan ben je die sowieso kwijt”, verhaalde Van Vredenburch. “Ik leerde daarvan dat we moed moeten hebben. Moed zorgt voor vrijheid van denken en dat maakt het verschil.”

We publiceerden al eerder de lijst van de top 10. Maar uit wie bestaat die lijst nog meer? Dat kun je nu bekijken. Download de hele lijst en het bijgaande artikel hier.

Reageer op dit artikel