nieuws

Van Rijn benoemd in raad van toezicht AFM

Branche 817

Oud-staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) is door minister Hoekstra (Financiën) benoemd tot lid van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Van Rijn is de opvolger van Bart Koolstra, die per 11 april 2017 zijn functie heeft neergelegd. De benoeming is per 1 februari 2018 en geldt voor een periode van 4 jaar.

Van Rijn benoemd in raad van toezicht AFM

Van Rijn is sinds november 2017 voorzitter van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep, een ziekenhuisgroep in de regio Den Haag/Delft. Daarvoor was hij 5 jaar staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tussen 2008 en 2012 was Van Rijn CEO van pensioenuitvoerder PGGM.

Voormalig politiek kopstuk

Met de benoeming van Van Rijn treedt opnieuw een voormalig politiek kopstuk toe tot de rvt van de AFM. Voormalig GroenLinks-leider Paul Rosenmöller werd medio 2015 benoemd tot voorzitter. Naast Van Rijn en Rosenmöller bestaat de raad uit Rob Becker en Willemijn van Dolen. Aan de opvolging van Diana van Everdingen wordt nog gewerkt. Zij is per 1 november 2017 gestopt na een periode van 8 jaar.

Reageer op dit artikel