nieuws

Staat Ohio int $20 miljoen achterstallige belasting bij tussenpersonen

Branche 1578

Een special programma van de Amerikaanse staat Ohio heeft meer dan $ 20 mln aan achterstallige belastingen opgehaald bij assurantietussenpersonen. Dit heeft het Ohio Department of Insurance (ODI) bekend gemaakt.

Staat Ohio int $20 miljoen achterstallige belasting bij tussenpersonen

Net als andere Amerikaanse staten heeft Ohio een apart ministerie dat toezicht houdt op de verzekeringsbranche en moet zorgen voor educatie, regulering en bescherming van consumenten. De staat heeft vergunningen verstrekt aan 1.600 verzekeraars, ruim 16.000 verzekeringskantoren en 204.000 verzekeringsagenten.

Inkomsten- en omzetbelasting

Met het overgrote deel van de tussenpersonen is volgens het ODI helemaal niets mis. Bij 1.600 verzekeringsagenten werd echter voor ruim $ 20 mln aan achterstallige inkomsten- en omzetbelastingen en niet betaalde arbeidsongeschiktheidspremies geïnd of werden hiervoor betalingsregelingen getroffen.

Vergunning weigeren of intrekken

Als tussenpersonen of hun werkgever zich niet houden aan de wetten van de staat Ohio, kan het ODI een nieuwe vergunning weigeren of een bestaande schorsen of intrekken. Ook kunnen tussenpersonen die zich niet houden aan fiscale verplichtingen of weigeren sociale premies af te dragen civielrechtelijk worden aangepakt.

Reageer op dit artikel