nieuws

Ondernemer ontziet meewerkende geliefde niet

Branche 1491

(Zelfstandig) ondernemers blijven over het algemeen zakelijk als liefde en werk worden gecombineerd: 72% zegt de geliefde nooit aan te willen nemen. Gebeurt dat wel, dan ontslaat 55% van de ondernemers zijn of haar partner zonder pardon bij niet-functioneren. Dat concludeert Allianz in de jaarlijkse Ondernemersbarometer.

Ondernemer ontziet meewerkende geliefde niet

Valentijnsdag wordt gretig aangegrepen voor allerhande onderzoeken rondom de liefde. Budgetinstituut Nibud kwam dinsdag met de conclusie dat vrouwen beter met geld omgaan dan mannen, maar dat zowel mannen als vrouwen in meerderheid tevreden zijn over hoe hun partner met het huishoudboekje omgaat.
Allianz gooit het over een andere boeg en buigt zich over de relatie tussen werk en liefde. Die blijkt broos: ruim de helft van de ondernemers (55%) zou zijn of haar geliefde ontslaan als die het werk niet goed doet. Ondernemers uit het klein mkb zijn hierin loyaler aan hun geliefde dan zzp’ers, aldus Allianz. Overigens ziet 31% van alle ondernemers ontslag juist als beste optie om de relatie te ontzien.

Partner werkt vooral in klein mkb

Bij 26% van de ondernemers met een relatie helpt de geliefde mee in het bedrijf. Vooral bij het klein mkb werkt de geliefde mee in de zaak: dat is bij 52% van de ondervraagde bedrijven het geval. De wederhelft krijgt bij 26% van de ondernemende partners een gelijkwaardige rol als directeur. Slechts 1% durft het aan om de geliefde te benoemen tot meerdere.

Geliefde in het bedrijf? Nooit!

Werkt de partner niet mee, dan is de kans groot dat dat nooit zal gebeuren: 72% van de ondernemers van wie de geliefde niet in het bedrijf werkzaam is, zegt zijn of haar geliefde “überhaupt nooit” aan te willen nemen.
Personeel vinden en houden is over het algemeen een zorg voor ondernemers: 52% maakt zich daar druk om. Van de groot-mkb’ers maakt 75% zich zorgen. 48% van de ondernemers ligt wakker van een mogelijke reorganisatie of het afstoten van personeel.

Voor de jaarlijkse Ondernemersbarometer werden ruim 1100 zzp’ers en mkb’ers ondervraagd.
Volgens Allianz

Reageer op dit artikel