nieuws

Financiële instellingen goed voor plek twee in lijstje faillissementen

Branche 1825

Vorige maand zijn er 44 financiële instellingen, waaronder intermediaire bedrijven, failliet gegaan. Dit blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De financiële sector telt daarmee na de ‘handel’ het hoogste aantal faillissementen. 

Financiële instellingen goed voor plek twee in lijstje faillissementen

Het totaal aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gestegen, zij het in zeer lichte mate. In januari 2018 zijn er 5 bedrijven meer failliet verklaard dan in december 2017, meldt het CBS. In december steeg het aantal faillissementen met 17.

Dalende trend

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, gecorrigeerd voor de specifieke zittingsdagen waarop rechtbanken uitspraken doen in faillissementszaken.  Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2017 het laagste niveau sinds 2001. De laatste 10 maanden is de ontwikkeling van het aantal faillissementen min of meer stabiel.

Vooral handelsbedrijven

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er vorige maand 309 bedrijven en instellingen(exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 72, op enige afstand gevolgd door financiële instellingen. In de branche ging 44 bedrijven bankroet. Op de derde plek staat de industrie met 35 faillissementen.

 

Reageer op dit artikel