nieuws

Britse verzekeraar jaagt op geld Sandd-bestuurder

Branche 2232

De Britse verzekeraar GPI wil bijna een miljoen euro zien van Ronald van de Laar, in Nederland vooral bekend als bestuurder bij postbedrijf Sandd. De verzekeraar heeft diens Londense bemiddelingsbedrijf Arx Insurance om dezelfde reden laten liquideren, zo meldt het Financieele Dagblad. Het conflict draait om nu betwiste verzekeringscontracten die GPI in 2012 en 2013 zou hebben ‘overgenomen’. 

Britse verzekeraar jaagt op geld Sandd-bestuurder

Een medewerker van Arx Insurance benadert Guarantee  Protection Agency (GPI) eind 2012 en begin 2013 met de vraag of deze verzekeraar als nieuwe underwriter wil fungeren van enkele verzekeringspolissen in België. Omdat GPI nooit de toegezegde documenten had ontvangen meende het nergens aan gebonden te zijn.

Schikking met bandenbedrijf

Een bandenbedrijf uit Charleroi verkeert in de veronderstelling van wel. Nadat de zaak in vlammen opgaat claimt de bandenwinkel € 1,8 miljoen euro van GPI. De Britse verzekeraar stelt het bandenbedrijf in het geheel niet te kennen en geeft bovendien aan dat de schade sowieso buiten de afspraken viel die het had met Arx Insurance, waarbij onder meer sprake was van een schadelimiet van € 250.000. De rechtbank in Belgie  geeft de bandenwinkel echter gelijk waarna deze en GPI op een schikking van € 600.000  voor de schade uitkomen.

Rechtbank in Londen

GPI laat het hier echter niet bij zetten en vordert op haar beurt bij de rechtbank in Londen het  Belgische schikkingsbedrag en de advocaatkosten terug van Arx. De Britse rechter heeft GPI hierin gelijk gegeven en Arx geliquideerd om zo het geld uit de vennootschap van Van de Laar vrij te krijgen.

‘Slechte verliezer’

De laatste reageert op zijn beurt verbolgen in het Financieele Dagblad. Hij noemt GPI een “slechte verliezer”. Volgens GPI-ceo Alastair Wilson past Van de Laar dat verwijt zelf. “Wij zijn in België veroordeeld tot een schadevergoeding waar we het niet mee eens zijn en hebben daarvoor toch een regeling getroffen. Arx is in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld tot schadevergoeding en weigert over de brug te komen. Wie is hier de slechte verliezer?”

Reageer op dit artikel