nieuws

Winterserie (11): Terugblikken en vooruitkijken met Richard Weurding

Branche 1334

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel en met welke intenties zat de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Wat heeft 2017 ons gebracht en welke wensen hebben we als we naar 2018 kijken? am: maakte een rondje langs de velden. In deze aflevering vertelt algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars zijn verhaal.

Winterserie (11): Terugblikken en vooruitkijken met Richard Weurding

Wat waren volgens jou de hoogtepunten van 2017?
“Internationaal gezien valt mij het grillige en onvoorspelbare optreden van Trump, de Brexit, en de spanning rond Noord-Korea op. Wat dit ons gaat brengen in 2018 is ongewis, maar ik hoop op een beheerst Amerikaans buitenlands beleid, een ‘zacht’ vertrek uit de EU en meer stabiliteit en veiligheid in de wereld. Verder heb ik genoten van de prestaties van Max Verstappen en het Nederlands damesvoetbalteam. Mede vanuit mijn werk gezien is natuurlijk de start van het nieuwe kabinet-Rutte III belangrijk. Wat betreft onze sector ben ik positief over het feit dat we bedrijfseconomisch in rustiger vaarwater zijn gekomen en dat het vertrouwen in onze sector verder is versterkt, al gaat dat voetje voor voetje.”

Welke dalen heb je in 2017 meegemaakt en wat voor impact hadden die dalen?
“Dat er vorig jaar weer meer slachtoffers zijn gevallen in het verkeer is voor mij onverteerbaar. Gelukkig hebben we met een brede coalitie van ruim dertig partijen door middel van het Manifest Verkeersveiligheid een duidelijk signaal afgegeven: genoeg is genoeg. Het kabinet moet het tij samen met al deze maatschappelijke organisaties gaan keren.”

Welke wensen heb je voor 2018, wat zou je willen bereiken?
“Ik hoop dat we samen met het kabinet knopen kunnen doorhakken op twee belangrijke punten: de hervorming van het pensioenstelsel en een arbeidsmarkt die meer in evenwicht komt. Dat wordt hoog tijd: we houden elkaar in de polder al te lang gevangen in deze dossiers, dus ook als sociale partners er niet uitkomen, zal het kabinet moeten doorpakken, zoals ook in het regeerakkoord is opgeschreven.”

Wie wens je in 2018 het beste toe en waarom?
“Ik wens heel Nederland een veilig jaar toe en iedereen kan hier zijn steentje aan bijdragen! We hebben weleens de neiging tot somberen, maar als je het jongste SCP rapport leest, is de gemiddelde Nederlander er de afgelopen 25 jaar niet negatiever op geworden. Dat is een mooi begin ondanks dat het mediabeeld weleens een andere indruk geeft.”

Welke ontwikkelingen in de markt hoop je in 2018 mee te maken of aan te wakkeren?
“Dat kan ik een woord samenvatten: innovatie! Dat staat ook bovenaan de bestuursagenda’s bij al onze leden. Het biedt enorme kansen, vooral ook voor een veel betere klantervaring.”

Eerdere afleveringen van deze serie zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel