nieuws

Uitdager Musk weet zelfs vlammenwerpers te slijten

Branche 1331

Uitdager Musk weet zelfs vlammenwerpers te slijten

Dat de grootste uitdagers van verzekeraars niet de uit de branche zelf komen maar van daarbuiten is al bijna een cliché. Tesla-oprichter en entrepreneur Elon Musk bewijst echter maar weer eens dat clichés wel vaak op waarheid zijn gestoeld. Musk begon gisteren uit balorigheid via internet vlammenwerpers te verkopen en heeft er nu al meer dan 7.000 verkocht. 

USA Today meldt dat Musk gisteren begon met het aanbieden van vlammenwerpers via zijn infrastructuurbedrijf The Boring Company. Dit bedrijf ontwerpt nieuwe tunneloplossingen tussen onder meer grote steden. Voor $ 500 per stuk konden mensen zich inschrijven voor een “overpriced” vlammenwerper. Ook konden ze er voor voor $ 30 een brandblusser met een “coole sticker” bij kopen. Vanmorgen vroeg -Amerikaanse tijd- had Musk er al 7.000 verkocht, goed voor een omzet van $ 3,5 mln.

Verkoop van petjes

De entrepreneur, voornamelijk bekend als CEO van autofabrikant Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, kondigde de verkoop al als een grapje aan in december. Hij zei toen dat hij ook vlammenwerpers zou gaan verkopen als hij als promotieartikel 50.000 “super boring” petjes zou weten te verkopen met het logo van zijn infrabedrijf. Dat aantal haalde Musk in een mum van tijd.

Tesla met verzekering

Een jaar geleden begon Musk met aanbieden van verzekeringen. Iedere Tesla die in Azië wordt verkocht verlaat de dealer nu standaard met verzekeringspolis.

Reageer op dit artikel