nieuws

Lloyd’s wil via rechter ‘spidermannen’ van gevel weren

Branche 770

De Londense verzekeringsmarkt wil via de rechter afdwingen dat beklimming van het hoofdkantoor in The City strafbaar wordt. Extra veiligheidsmaatregelen en meer camerabewaking weerhouden waaghalzen er niet van de wolkenkrabber van Lloyd’s of London te beklimmen en hun avontuur te delen op YouTube.

Lloyd’s wil via rechter ‘spidermannen’ van gevel weren

Volgens de Belgische krant De Tijd hebben alleen afgelopen jaar al zeker 20 spiderman-wannabes de kantoortoren van Lloyd’s bedwongen. Door de vele waterleidingen, trappen en liften is het bijna 100 meter kantoor relatief eenvoudig te beklimmen. Het gebouw is de laatste jaren uitgegroeid tot een hit onder YouTubers. Er zijn verschillende filmpjes te vinden van ‘urban explorers’ die hun tocht naar de top hebben vastgelegd.

Strafbaarstelling

Maar voor de Londense verzekeringsgroep is de maat nu vol, schrijft De Tijd. Lloyd’s zou vorig jaar £ 80.000 hebben uitgegeven aan extra veiligheidsmaatregelen, nachtbewaking en extra camera’s. In de Financial Times zegt een advocaat dat overtreders henzelf en anderen in gevaar brengen met hun nachtelijke avonturen. Lloyd’s hoopt dat strafbaarstelling de waaghalzen doet besluiten af te zien van een beklimming.

Reageer op dit artikel