nieuws

Liberty Mutual verkoopt levenbedrijf

Branche 990

De grote Amerikaanse verzekeraar Liberty Mutual Insurance verkoopt zijn levenbedrijf voor $ 3,3 mrd aan branchegenoot Lincoln Financial Group. Liberty gaat zich volledig toeleggen op schade- en ongevallenverzekeringen en richt het afgeslankte bedrijf in langs twee nieuwe lijnen: Global Risk Solutions en Global Retail Markets. Na toestemming van de autoriteiten zal de verkoop vermoedelijk in het tweede kwartaal worden afgerond.

Liberty Mutual verkoopt levenbedrijf

Liberty Life Assurance Co, hoofdkantoor in Boston, biedt collectieve arbeidsongeschiktheids- en levensverzekeringen en individuele levens- en lijfrenteproducten. Koper Lincoln Financial, uit Radnor, Pennsylvania, heeft zich volledig toegelegd op het levensegment en hoopt door de overname van het levenbedrijf van Liberty vooral te groeien in de collectieve markt. In 2016 haalde de levensverzekeraar een omzet van $ 13,8 mrd.

Liberty in Nederland

Liberty was in 2016 goed voor een omzet van $ 38,3 mrd. De verzekeraar is op schadegebied de vierde grootste van de Verenigde Staten. In de Nederland is Liberty Mutual sinds 2006 met schadeverzekeringen voor de zakelijke mark actief vanuit Den Haag

Reageer op dit artikel