nieuws

Ruim 100 nieuwe fintechs in een jaar tijd

Branche 1071

Het aantal fintechs in Nederland is vorig jaar met ruim 100 bedrijven gegroeid tot meer dan 430. Dat maakte belangenorganisatie Holland FinTech vandaag bekend. Veertien start-ups verdwenen in 2017 uit de boeken: zij werden opgeheven of overgenomen.

Ruim 100 nieuwe fintechs in een jaar tijd

Vooral jonge ondernemingen die actief zijn op het gebied van online betalen, identificatie en beveiligingsoplossingen betraden afgelopen jaar de markt. Van de in totaal 430 fintechs, schaart Holland FinTech er 19 onder het kopje ‘Verzekeren’. Daarbij zitten bijvoorbeeld het dit jaar opgerichte NN-merk Gappie, maar ook de in 2009 opgerichte digitale verzekeraar InShared.

Europese richtlijnen stimuleren fintechs

“De groei van fintechs is een positieve ontwikkeling voor Nederland. Het versterkt de naam van ons land en verbetert onze positie als digitale innovatiehub”, zegt Don Ginsel, de CEO van Holland FinTech. De belangenorganisatie verwacht dat nieuwe Europese wetgeving zoals PSD2 (betaalregels), AVG (privacy) en MiFID II (investeerders en beleggers) drijvende krachten zullen zijn achter een versnelling van innovatie in Nederland. Volgens Holland FinTech werken jonge pioniers steeds vaker samen met grote banken en verzekeraars. Bovendien lanceren die partijen ook hun eigen fintech-merken.

Reageer op dit artikel