nieuws

General Electric geconfronteerd met miljardenstrop door verzekeringsactiviteiten

Branche 956

General Electric (GE) moet een tegenvaller van 6,2 miljard dollar (5,1 miljard euro) incasseren bij zijn resterende verzekeringsactiviteiten, een erfenis uit het verleden toen de Amerikaanse industriereus er nog een grote financiële tak op na hield.

General Electric geconfronteerd met miljardenstrop door verzekeringsactiviteiten

De strop heeft volgens het bedrijf geen gevolgen voor de eigen toekomstplannen en de investeringen die voor dit jaar op stapel stonden.

GE kondigde vorig jaar al aan dat het de kapitaalreserves van zijn verzekeringsbedrijf kritisch tegen het licht zou houden. Behalve de genoemde last, die verwerkt wordt in de resultaten over het vierde kwartaal van 2017, zal GE Capital uitgesmeerd over de komende zeven jaar in totaal circa 15 miljard dollar aan bijstortingen moeten doen. Daardoor hoeft GE tot nader order niet te rekenen op dividend van zijn financiële dochterbedrijf.

Reageer op dit artikel