nieuws

Aegon besteedt polisadministratie Transamerica uit aan Tata

Branche 1319

Aegon besteedt polisadministratie Transamerica uit aan Tata

Aegons Amerikaanse dochteronderneming Transamerica besteedt de administratie van zijn verzekerings- en lijfrentepolissen uit aan Tata Consultancy Services (TCS), dochter van het gelijknamige Indiase industriële conglomeraat. Door de samenwerking kan Transamerica zijn strategie van digitalisering en modernisering van zijn klantenplatforms versneld uitvoeren. Daarnaast levert de uitbesteding Aegon een jaarlijkse kostenbesparing van $ 70 mln op, oplopend tot $ 100 mln.

De overeenkomst betreft een meerjarige samenwerking die TCS meer dan $ 2 mrd aan omzet oplevert, en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 worden afgerond. Tegenover de jaarlijkse kostenbesparingen staan totale transitie- en conversiekosten van naar schatting $ 280 miljoen. Het merendeel van deze kosten wordt naar verwachting gerapporteerd in de eerste drie jaar van de overeenkomst. Alle betrokken Transamerica-medewerkers krijgen posities aangeboden bij TCS. Dit betreft ongeveer 2.200 medewerkers.

10 miljoen polissen

TCS gaat voor Transamerica de administratie verzorgen van levensverzekeringen, lijfrentes, aanvullende ziektekostenverzekeringen en andere vrijwillige aanvullende producten voor werknemers. Dit betreft meer dan 10 miljoen polissen. Daarnaast overweegt Transamerica een vergelijkbare overeenkomst aan te gaan voor klanten die zich hebben verzekerd voor langdurige medische zorg. Een mogelijke beslissing hierover zal afzonderlijk worden aangekondigd. Transamerica blijft zelf het beheer verzorgen van pensioenregelingen, Individual Retirement Accounts (IRA’s), Advice Center, beleggingsfondsen, exchange-traded funds (ETF’s) en stable value solutions op bestaande platforms.

Digitale platforms

Met deze beslissing versterkt Transamerica zijn klantgerichte strategie en focus op bestendige groei. Mark Mullin, CEO van Transamerica en lid van de Management Board van Aegon: “De technologische en innovatieve expertise van TCS helpt ons bij de verbetering van de digitale klantervaring. (…)TCS biedt hoogwaardige administratieve diensten en klantenservice, terwijl Transamerica met zijn klanten en adviseurs contact blijft onderhouden op een manier die hun voorkeur heeft. Daarbij zullen we gebruik maken van digitale klantgerichte platforms en nieuwe oplossingen ontwikkelen die mensen helpen om te sparen, hun inkomen te verzekeren, te beleggen en met pensioen te gaan.”

Industrieel conglomeraat

TCS is onderdeel van Tata Group, het grootste industriële conglomeraat van India. In Nederland is Tata onder meer actief met Tata Steel in IJmuiden, het voormalige Hoogovens. TCS werd opgericht in 1968 en is met 389.000 consultants actief in 46 landen. Het bedrijf werkt samen met 100 verzekeraars waaronder zes van ’s werelds top-10 verzekeringsmaatschappijen.

Reageer op dit artikel