nieuws

Winterserie (7): Terugblikken en vooruitkijken met Cas Verhage

Branche 1443

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel en met welke intenties zit de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Wat heeft 2017 ons gebracht en welke wensen hebben we als we naar het nieuwe jaar kijken? am: maakte een rondje langs de velden. In deze aflevering vertelt directeur Cas Verhage van Nh1816 zijn verhaal.

Winterserie (7): Terugblikken en vooruitkijken met Cas Verhage

Wat waren volgens jou de hoogtepunten van 2017?
“De benoeming van Nh1816 als beste schadeverzekeraar particulier voor de 11e jaar op rij. Daar doen we het voor, voor tevreden klanten, zowel bij adviseurs als bij verzekerden. En dat wordt ook zo ervaren blijkt uit ons klanttevredenheidsonderzoek en uit het onderzoek van het Verbond. Voor mij zijn dat hoogtepunten. Daaruit blijkt waardering voor hetgeen we hier in Oudkarspel neerzetten, jaar in jaar uit. Als je het goed doet, komt het resultaat vanzelf.”

Welke dalen heb je in 2017 meegemaakt en wat voor impact hadden die dalen?
“Meest recent de discussie over actieve transparantie. Een dal in de lobby van de branche en een dal in de wetenschap dat we denken te weten wat de consument wil. Het lost geen probleem op en sterker nog, de hele discussie zorgt er alleen maar voor dat we de aandacht verleggen van zaken die er wel toe doen. Bovendien is er geen gelijk speelveld tussen direct writers, volmachten, vergelijkingssites en intermediairmaatschappijen, als dat er wel was geweest dan hadden we deze discussie waarschijnlijk niet gevoerd.”

Welke wensen heb je voor 2018, wat zou je willen bereiken?
“Een gezonde en toekomstgerichte branche van ondernemende financieel adviseurs die klantgericht, servicegericht, efficiënt en persoonlijk hun toegevoegde waarde laten zien. Nh1816 werkt momenteel aan nieuwe IT-systemen die toekomstproef zijn. Vanuit onze organisatie adviseren wij ook lokale adviseurs om toekomstproef te zijn, blijven of worden. Door persoonlijk contact, kwalitatief advies en innovatieve klantbediening. Samen met de adviseur blijven wij flexibel voor veranderingen en efficiënt voor aandacht aan de klant.”

Wie wens je in 2018 het beste toe en waarom?
“Allereerst mijn gezin, waaronder mijn vrouw, kinderen en kleinzoon van 1,5 jaar. Daarnaast wens ik natuurlijk de medewerkers van Nh1816 en onze samenwerkende financieel adviseurs een gelukkig en gezond jaar toe. 2018 wordt een jaar met veel kansen en uitdagingen. We gaan met frisse energie het nieuwe jaar in.”

Welke ontwikkelingen in de markt hoop je in 2018 mee te maken of aan te wakkeren?
“Wij willen de positie van de adviseur versterken omdat wij zijn overtuigd van de meerwaarde van de adviseur. Samen kunnen wij aan de verzekerde laten zien dat er meer is dan prijs. Het vuur van advies blijven wij aanwakkeren. Wij willen adviseurs tot slot oproepen zich te verenigen via een van de brancheorganisaties. Alleen samen kunnen we de branche sterk en klantgericht houden.”

Eerdere afleveringen van deze serie zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel