nieuws

Tenniglo stapt weer in de markt met ‘dreamhuis’ app

Branche 3177

Voormalig oprichter van Inshared, Felix Tenniglo, betreedt opnieuw de markt. Ditmaal komt hij met een app die anoniem controleert of een droomhuis beschikbaar is voor de verkoop. Volgens Tenninglo vervangt de app het ouderwetse ‘briefje door de bus’ waarin de vraag wordt gesteld of iemand zijn of haar huis eventueel wil verkopen.

Tenniglo stapt weer in de markt met ‘dreamhuis’ app

Volgens Tenniglo blijkt uit onderzoek dat 86% van de huizenbezitters overweegt zijn of haar huis te verkopen wanneer iemand onverwacht een goed bod doet. “De schaarste op de woningmarkt waarover veel wordt bericht, is er dus eigenlijk niet”, zegt Tenniglo. Een goed financieel bod (81%) en beschikbaarheid van een nieuwe woning (51%) zijn volgens hem de belangrijkste argumenten om de koop definitief door te laten gaan.

Droomwoning

De app van Tenniglo is te downloaden in de Playstore of in de app store. Wanneer geïnteresseerden een leuk huis hebben gevonden kan het huis met een ‘hartje’ worden bewaard. Via de optie likes kan vervolgens worden gekozen om een anoniem contactkaartje te versturen naar de ‘droomwoning’. Het kaartje wordt betaald via iDeal en bevat een unieke code. Die code moet er vervolgens weer voor zorgen dat de bewoner van het droomhuis een anonieme kaart in de bus krijgt met de vraag of deze bereid is zijn huis te verkopen. De bewoner kan dan kiezen of contact mogelijk is.

Makelaar

Nederlanders laten hun droomhuis aan hun neus voorbijgaan, stelt Tenniglo. Nederlanders durven volgens de voormalig oprichter van Inshared vaak geen contact op te nemen met de eigenaren van hun droomhuis. “Dat zijn we niet gewend”, aldus Tenniglo. Zijn app zou in die behoefte moten voorzien. “Dreamhuis helpt mensen letterlijk en figuurlijk de drempel over te stappen, zowel de geïnteresseerde kopers, als huiseigenaren. Huiseigenaren weten daarmee exact wie interesse heeft in de woning. Appeltaarten bakken of tientallen malen het huis opruimen voor bezichtigingen is daarmee verleden tijd”, meldt Tenniglo. Of de makelaar verdwijnt? Tenniglo: “Nee, de makelaar blijft voor heel veel mensen nog steeds een belangrijke rol spelen”.

Tenniglo verkocht in juni 2016 zijn aandelen en vertrok bij Inshared. Achmea, die nu volledig eigenaar is van Inshared, liet destijds weten dat Herberth Samsom (de andere oprichter van Inshared) en Tenniglo samen een belang van 15% in Inshared hadden.

 

Reageer op dit artikel