nieuws

Anita van den Ende nieuwe voorzitter Wijzer in geldzaken

Branche 1512

Anita van den Ende is de nieuwe voorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Zij vervult deze rol als onderdeel van haar functie van directeur Financiële Markten bij het ministerie van Financiën. Van den Ende vervangt hiermee Gita Salden, die na 6 jaar afscheid neemt. 

Anita van den Ende nieuwe voorzitter Wijzer in geldzaken

Gita Salden heeft aan het roer gestaan bij het uitbouwen van het platform dat door gezamenlijke inspanningen al prachtige resultaten heeft geboekt bij het verbeteren van financieel gedrag van mensen. Ik kijk er naar uit dit werk samen met onze partners voort te zetten”, stelt Van den Ende in reactie op haar benoeming.

Klimaat, lucht en geluid

Van den Ende was voor haar aantreden op het Ministerie van Financiën directeur Klimaat, Lucht en Geluid en plaatsvervangend directeur-generaal Milieu en Internationaal bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor was zij directeur Mededinging en Consumenten bij het ministerie van Economische Zaken.

Eerdere functies

Eerder was zij bij datzelfde ministerie onder meer directeur Europa, Mededinging en Consumenten, en waarnemend directeur Marktwerking en werkte zij bij het ministerie van Financiën als afdelingshoofd Financiële Stabiliteit bij de directie Financiële markten.

 

Reageer op dit artikel