nieuws

Aegon verbetert kapitaalpositie door verkoop Amerikaanse portefeuille

Branche 958

Aegon verkoopt een Amerikaanse herverzekeringsportefeuille ter waarde van zo’n $ 750 miljoen aan de Franse herverzekeraar SCOR. De verzekeraar verwacht dat dit een versterking van de kapitaalpositie oplevert van $ 75 miljoen.

Aegon verbetert kapitaalpositie door verkoop Amerikaanse portefeuille

De verkoop omvat ongeveer de helft van de levensverzekeringen van Transamerica. In 2011 verkocht de Amerikaanse Aegon-dochter ook al een groot deel van de levensverzekeringsactiviteiten aan het Franse SCOR. Aegon verwacht dat de verkoop een verlies oplevert van $ 125 miljoen (€ 105 miljoen). Die zal worden geboekt in het vierde kwartaal.

Solvabiliteit

In een persbericht meldt de verzekeraar dat het doel van de transactie is om de kapitaalpositie te verbeteren. Daar werkte Aegon afgelopen jaar ook aan, in Nederland onder andere door te stoppen met Onna-Onna en de verkoop van UMG aan Aon. In het derde kwartaal steeg de Solvency II-ratio van de verzekeraar naar 195%. Eind 2016 was die nog 157%.

Reageer op dit artikel