nieuws

Pauline van Esterik-Plasmeijer wordt nieuw bestuurslid Kifid

Branche 1086

Pauline van Esterik-Plasmeijer is per 1 december 2017 benoemd tot lid van het bestuur van het financiële klachteninstituut Kifid. Zij heeft haar eigen adviespraktijk voor managementadvies en interimmanagement en is bestuursvoorzitter van Stichting Mijn Geld en Zo. De minister van Financiën heeft de benoeming door het bestuur van Kifid goedgekeurd.

Pauline van Esterik-Plasmeijer wordt nieuw bestuurslid Kifid

Pauline van Esterik (51) heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, vooral vanuit het perspectief van de consument. Zij was ondermeer Chief Commercial Officer bij Achmea en Senior Vice President New Growth Markets bij ABN AMRO. Sinds 2013 heeft zij een eigen adviespraktijk voor management- en interimadvies, Van Esterik & Company.

Vertrouwen

Zij heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het vertrouwen in financiële dienstverleners. Van Esterik studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is gepromoveerd aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam op consumentengedrag in de financiële sector.

Voorzitter Ralph Pans is blij met haar benoeming: “Pauline van Esterik is een ervaren bestuurder met hart voor het maatschappelijk belang waar Kifid voor staat. Zij heeft veel kennis en ervaring als het gaat om de verhouding tussen consument en financiële dienstverlener. Daarmee kan zij bijdragen aan het versterken van de toegankelijkheid en effectiviteit van Kifid. We kijken uit naar de samenwerking met haar.” Van Esterik vervult de vacature die is ontstaan door het vertrek van Jan Maarten Slagter wegens het bereiken van de maximale bestuurderstermijn.

Reageer op dit artikel