nieuws

Moody’s: ‘Nederlandse verzekeringssector kan stootje hebben’

Branche 684

Moody’s: ‘Nederlandse verzekeringssector kan stootje hebben’

De Nederlandse verzekeringssector kan tegen een stootje. Kredietbeoordelaar Moody’s spreekt in een rapport van een stabiele sector die de zaken financieel gezien goed op orde heeft. De sector wordt daarbij geholpen door de relatief strenge regelgeving, aldus Moody’s.

Volgens de kredietbeoordelaar is de Nederlandse markt voor verzekeraars wel uitdagend. Er is een hoop concurrentie en de lage rente zet druk op de winstgevendheid van verzekeraars. Aan de andere kant profiteren ze van de robuuste groei en de algehele welvaart.

Meer overnames

Verder wijst Moody’s in het rapport, waarover persbureau ANP bericht, op de herstructureringen die vooral grote Nederlandse verzekeraars doorvoerden de afgelopen jaren om hun kredietprofiel te verbeteren. De consolidatieslag in de sector zorgt volgens Moody’s voor voordelen op het gebied van schaalgrootte en efficiëntie. Het lijkt waarschijnlijk dat er meer overnames zullen volgen, aldus de kredietbeoordelaar.

Reageer op dit artikel