nieuws

Kevin Spacey kan ING-schnabbel vergeten

Branche 981

Kevin Spacey komt niet naar Nederland om een lezing te geven tijdens BusinessBoost Live. Dat heeft organisator ING vrijdag bekendgemaakt. De bank heeft besloten de samenwerking met de Amerikaanse acteur te beëindigen vanwege de commotie die over hem is ontstaan. Hij zou zich herhaaldelijk schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik.

Kevin Spacey kan ING-schnabbel vergeten

ING vindt dat het niet wenselijk is om Spacey te laten optreden tijdens het ondernemersevenement eind deze maand in de Rotterdamse Ahoy.  “Zijn aanwezigheid zou afleiden van het doel van BusinessBoost Live om ondernemers te inspireren en succesvol te laten zijn in het najagen van hun ondernemersambities”, zegt een woordvoerder tegen persbureau ANP.

Slag om arm

Na de eerste beschuldigingen aan het adres van Spacey hield ING nog een slag om de arm over het optreden, maar donderdag meldde CNN dat de acteur zich ook op de set van de serie House of Cards heeft misdragen. Hij zou jonge mannen ongewenst hebben betast en ook ongepaste opmerkingen tegen ze hebben gemaakt. Daarop besloot ING vrijdag alsnog de samenwerking te verbreken. Volgens ING is het besluit in goed overleg met het management van Kevin Spacey genomen.

Reageer op dit artikel