nieuws

Forse winstsprong voor NN Group

Branche 1924

NN Group heeft haar winstgevendheid in het derde kwartaal enorm zien stijgen. Boekte de verzekeraar in het derde kwartaal van 2016 nog een nettowinst van € 436 mln, het afgelopen kwartaal stokte de teller pas bij € 734 miljoen. Met uitzondering van het schade- en inkomenbedrijf presteerden alle bedrijfsonderdelen goed. 

Forse winstsprong voor NN Group

Het operationeel resultaat uit doorlopende activiteiten kwam in het derde kwartaal uit op € 431 miljoen ten opzichte van € 319 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. Het overgenomen Delta Lloyd droeg € 51 mln aan dit resultaat bij. De winstgroei werd deel teniet gedaan door lagere resultaten bij het Nederlandse schade- en inkomenbedrijf.

Integratie Delta Lloyd

De integratie van de activiteiten van Delta Lloyd en NN in Nederland en België verloopt goed, zo stelde topman Lard Friese in een toelichting op de kwartaalcijfer. “In Nederland hebben wij overeenstemming bereikt met de vakbonden en de ondernemingsraden over het reorganisatiekader en de uitgangspunten voor de integratie (…).”

Toelichting aan adviseur

Ten aanzien van de  merktransformatie van Delta Lloyd naar NN stelt hij dat “om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, worden nieuwe productproposities ontwikkeld door de gecombineerde front offices. Ook hebben we verzekeringsadviseurs een persoonlijke toelichting gegeven op de redenen voor, en de voordelen van, de gecombineerde organisatie.”

Zeven robot systemen

NN stelt ook steeds meer te werken aan efficiëntere processen. Zo is het Nederlandse levenbedrijf  onder de naam `Robo for Life´ een automatiseringsproject gestart. Er worden momenteel zeven robot systemen ingezet in vier verschillende stromen: Betalingen, Aanvang Pensioen & Overlijden, Echtscheiding en Waardeoverdracht. Dit heeft volgens NN geleid tot een daling van de bedrijfskosten en een verbetering van de dienstverlening aan klanten.

Nieuw autopolis

Het Nederlandse schade- en inkomenbedrijf heeft onlangs een nieuwe autoverzekering op de markt gebracht: ‘Roxo’. Dit product, dat is ontwikkeld met vergelijkingssite Independer, gebruikt ‘machine learning’ om risicopremies te berekenen.

Groei in hypotheken

NN Group bracht het afgelopen kwartaal ook meer hypotheken aan de man. Het bankbedrijf – NN Bank en Delta Lloyd Bank – zag de gecombineerde hypotheekportefeuille is met € 0,4 mrd stijgen tot € 17,8 mrd.

De Solvency II ratio bedroeg voor de gehele groep 204%,  een verbetering van 8 procentpunten ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017.

Reageer op dit artikel