nieuws

Facebook haalt ACM-directeur binnen

Branche 684

Johan Ketelaar van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stapt over naar Facebook. Daar wordt hij vanaf februari directeur Public Policy voor Europa, zo heeft de Nederlandse toezichthouder bevestigd na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

Facebook haalt ACM-directeur binnen

Keetelaar werkt al zo’n vijftien jaar in het toezicht en is nu directeur Telecom, Vervoer en Post bij de ACM. Bij Facebook zal hij zich waarschijnlijk onder meer gaan bezighouden met regulerings- en mededingingszaken.

Facebook is als groot Amerikaans bedrijf niet bepaald onomstreden. Facebook kreeg eerder dit jaar nog een boete van 110 miljoen euro van Brussel voor het verstrekken van misleidende informatie rond de overname van de populaire chatdienst WhatsApp in 2014.

Een woordvoerder van de ACM zegt dat de toezichthouder niet tegen dit soort carrièrewendingen is. De uitwisseling van mensen tussen private bedrijven en publieke instellingen zou volgens de zegsman immers  “tot goede dingen kunnen leiden”.

Reageer op dit artikel