nieuws

‘Europees bedrijfsleven investeert meer en meer in fintech’

Branche 500

Europese bedrijven steken met hun investeringsfondsen steeds meer geld in fintechstart-ups. Dit jaar werd al voor $ 647 miljoen dollar geïnvesteerd in jonge ondernemingen die willen innoveren in de financiële sector. In heel 2016 werd $ 419 miljoen in deze start-ups gestoken. Vooral in Londen en Duitsland profiteren jonge fintechbedrijven.

‘Europees bedrijfsleven investeert meer en meer in fintech’

De cijfers zijn afkomstig uit Pulse of Fintech, een driemaandelijks onderzoek van accountants- en adviesorganisatie KPMG. Volgens Ank van Wylick van KPMG is de toename van de investeringen in fintech een “bewijs van het feit dat de meer traditionele financiële instellingen in Europa zich meer en meer richten op fintechbedrijven”.

Londen hotspot

Duitsland was in het derde kwartaal koploper in investeringen in fintech, maar volgens Van Wylick blijft Londen de hotspot voor deze start-ups. “Ondanks de zorgen over de gevolgen van Brexit vormt Londen nog altijd het centrum van de Europese activiteiten. En hoewel nieuwe start-ups ook naar andere Europese centra kijken dan alleen Londen, gingen zeven van de tien grootste Europese transacties in de afgelopen drie maanden naar start-ups die in Londen gevestigd zijn.”

Reageer op dit artikel