nieuws

Beurswaarde Allianz van 88 miljard moet Anbang afschrikken

Branche 2158

De Duitse verzekeringsreus Allianz is goed beschermd tegen een vijandige overname. Dit stelt CFO Dieter Wemmer in een interview met Börsen-Zeitung. Wie Allianz wil overnemen moet ongeveer € 88 miljard meenemen.

Beurswaarde Allianz van 88 miljard moet Anbang afschrikken

De CFO reageert in het interview op speculaties die er in september waren over een overname van de verzekeraar, die een grote vestiging heeft in Rotterdam, door Chinese investeerders. Het conglomeraat Anbang, moeder van verzekeraar Vivat, werd met name genoemd als overnemende partij. “Ik heb echt geen idee waar dit onderwerp vandaan komt”, zo stelt Wemmer.

Eigen gewicht

Wel geeft hij aan het risico op een overname klein te achten en wijst daarbij op de marktwaarde van Allianz die ongeveer € 88 mrd zou bedragen. “We zijn zeer goed beschermd vanwege ons eigen gewicht.”

Europese kapitaaleisen

Wemmer is ook kritisch op de Europese kapitaaleisen. “Begrippen als Solvency II zijn intellectueel geweldig, maar te complex in hun uitvoering.” Deze hebben volgens hem vooral geresulteerd in bureaucratie. Hij roept de Brusselse toezichthouders op hier iets aan te doen. “Een echte risicobeheersing moet op de voorgrond treden, in plaats van de risico’s te beheersen met duizenden formele voorschriften.”

Reageer op dit artikel