nieuws

Stap APF neemt afscheid van voorzitter Erno Kleijnenberg

Branche 884

Voorzitter Erno Kleijnenberg van Stap Algemeen Pensioenfonds legt zijn functie neer. Zijn beoogd opvolger doorloopt volgens het pensioenfonds momenteel de toetsingsprocedure bij De Nederlandsche Bank.

Stap APF neemt afscheid van voorzitter Erno Kleijnenberg

Kleijnenberg werkte twintig jaar voor De Goudse, stapte twaalf jaar geleden over naar ONVZ Zorgverzekeraar waar hij bestuursvoorzitter werd. Tegelijkertijd was hij bij het Verbond van Verzekeraars voorzitter van de sector Zorg. In juni 2016 werd hij voorzitter bij Stap APF.

Onder Kleijnenbergs voorzitterschap brachten diverse fondsen en ondernemingen hun pensioenregeling onder bij Stap APF. Erno Kleijnenberg: “Ik ben er trots op dat ik de eerste voorzitter van het Stap-bestuur heb mogen zijn. We hebben pioniersarbeid verricht en dat vond ik geweldig leuk. Door de groei van Stap verandert de aard van de werkzaamheden en die zijn steeds lastiger te combineren met mijn andere werkzaamheden. Stap APF staat er goed voor, ik verlaat het bestuur met een gerust hart.”

In een gezamenlijke reactie laten het bestuur en de raad van toezicht weten het vertrek van Kleijnenberg te betreuren maar wel te respecteren. “Erno is van grote waarde geweest voor Stap APF. We hebben onder zijn voorzitterschap flinke successen geboekt. We gaan hem missen.” Zodra de Nederlandsche Bank akkoord is met de benoeming, maakt Stap APF de nieuwe voorzitter bekend.

Reageer op dit artikel