nieuws

Niet aanleveren kopieën diploma’s loopt in de papieren voor advieskantoor

Branche 6791

Niet aanleveren kopieën diploma’s loopt in de papieren voor advieskantoor

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft eerder deze maand een last onder dwangsom opgelegd aan het Haagse advieskantoor R.S. Tewarie Financiële Diensten B.V. (Tewarie). Het bedrijf kreeg de straf omdat het niet tijdig kopieën van geldige diploma’s aanleverde. Vijf dagen na het ingaan van de dwangsom -en € 25.000 verder- heeft Tewarie alsnog op het informatieverzoek gereageerd.

Tewarie heeft een adviesvergunning voor de productgroepen Hypothecair krediet, Vermogen, Inkomensverzekeringen, Schadeverzekeringen Zakelijk, Schadeverzekeringen Particulier en Zorgverzekeringen. Op grond van de vakbekwaamheidseisen in de Wft en de Bgfo had de AFM het Haagse adviesbedrijf onder meer gevraagd om kopieën van de geldige diploma’s van alle adviserende medewerkers per product/dienstcombinatie. Op die manier wilde de toezichthouder controleren of het bedrijf voldeed aan de wet- en regelgeving.

Gestelde termijn

Tewarie leverde de gevraagde informatie echter niet binnen de gestelde termijn aan en was daarom sinds 20 september 2017 verplicht een dwangsom te betalen van €5.000 per dag met een maximum van € 50.000. Op 25 september heeft Tewarie alsnog op het informatieverzoek gereageerd.

Reageer op dit artikel