nieuws

FRISS wint prestigieuze prijs op Yale

Branche 618

Fraudebestrijder FRISS heeft eind vorige week de hoofdprijs van $ 1,5 mln gewonnen tijdens een innovatiewedstrijd van de Amerikaanse staat Connecticut op de Yale School of Management. Behalve de prijs heeft FRISS er haar eerste Amerikaanse klant bij, The Hartford, uit de gelijknamige Amerikaanse ‘verzekeringshoofdstad’.

FRISS wint prestigieuze prijs op Yale

De VentureClash 2017 werd georganiseerd door Connecticut Innovations, de strategische venture capital tak van de staat Connecticut. De competitie identificeert veelbelovende bedrijven in verschillende tech categorieën. Deze bedrijven kunnen een investering winnen uit een prijzenpot van $5 miljoen en gebruik maken van middelen rondom Connecticut.

Oplossing pitchen

Van de 300 genomineerde tech bedrijven wisten slechts negen door te dringen tot de finale. Zij kregen de kans om hun oplossing te pitchen voor een live jury, die bestond uit enkele van Connecticut’s meest vooraanstaande bedrijven. Deze bedrijven kozen uiteindelijk FRISS, leverancier van fraude-, risico- en compliance software voor schadeverzekeraars, als winnaar. “FRISS biedt het type innovatie waar verzekeraars in Hartford en omgeving naar zoeken”, aldus Matt McCooe, CEO van Connecticut Innovations.

Eerste Amerikaanse klant

Naast het winnen van de competitie heeft FRISS ook een contract ter waarde van $25.000 in de wacht gesleept met een van de partners van VentureClash, verzekeraar The Hartford, uit de gelijknamige hoofdstad van Connecticut. Hartford wordt door het grote aantal aanwezige maatschappijen wel gezien als de verzekeringshoofdstad van de Verenigde Staten. The Hartford wordt de eerste Amerikaanse klant die een proef gaat draaien met het FRISS platform.

Reageer op dit artikel