nieuws

Verzekeraar TVM dient miljoenenclaim in tegen accountant EY

Branche 1540

De aandeelhouders van de failliete autodealer Koops Furness eisen volgens het FD een schadevergoeding van miljoenen euro’s van EY-accountant Henk Hokse. De EY-account heeft volgens de aandeelhouders, waaronder verzekeraar TVM, ‘grote fouten’ gemaakt tijdens controles bij het autobedrijf dat drie jaar geleden failliet ging.

Verzekeraar TVM dient miljoenenclaim in tegen accountant EY

Volgens de twee aandeelhouders, de familie Koops en transportverzekeraar TVM, schetste Hokse in de jaarrekeningcontrole over 2012 en 2013 een ‘te florissant beeld’ van de financiële positie van Koops Furness.

Het FD meldt: “Op basis van de accountantsverklaringen verstrekten PMK Holding, (houdstermaatschappij van de familie Koops) en TVM in juli 2014 nog een achtergestelde lening van €6 miljoen aan Koops Furness. Dat gebeurde in een uiterste poging om een faillissement van de dealerholding, één van de grootste van het land, af te wenden.Tevergeefs. Een maand later ging de onderneming failliet en waren de aandeelhouders hun geld kwijt. ‘Voor dit verlies willen zij gecompenseerd worden’, zegt Willem Jan van Andel, de advocaat van TVM en de familie Koops.”

De aandeelhouders stellen dat als de EY-accountant zijn werk goed had gedaan zij nooit besloten om €6 miljoen in Koops Furness te steken. De aandeelhouders willen in eerste instantie schikken met EY. Als er niets met EY valt te regelen volgt volgens advocaat Willem Jan van Andel in de vierde kwartaal een dagvaarding waarin de partijen €6 miljoen zullen eisen.

Reageer op dit artikel