nieuws

Nieuwe overname voor ASR, nu een vermogensbeheerder

Branche 2000

ASR Vermogensbeheer neemt de Nederlandse vermogensbeheerder First Investments over. Dat zijn ASR en Henk Beets, directeur-eigenaar van First Investments, overeengekomen. Over de overnamesom worden geen details bekendgemaakt.

Nieuwe overname voor ASR, nu een vermogensbeheerder

First Investments is een onafhankelijke Nederlandse vermogensbeheerder, die zich richt op innovatieve beleggingsoplossingen voor de pensioensector. Het bedrijf heeft een beheerd vermogen van ruim € 550 miljoen. Dit vermogen is met name belegd in maatwerkoplossingen voor balansbeheer (matching en return). De rentematching geschiedt via de Nederlandse paraplubeleggingsinstelling First Liability Matching N.V. De teamleden van First Investments treden allen in dienst bij ASR Vermogensbeheer.

Antwoord op consolidatietrend

Jack Julicher, directeur Beleggingen bij ASR: “Met de acquisitie van First Investments weten we onze positie als vermogensbeheerder voor institutionele klanten verder te versterken.” Henk Beets, directeur-eigenaar van First Investments: “Door de consolidatietrend die zich de afgelopen jaren voltrok in de sector, diende de vraag zich aan of we onze koers zelfstandig zouden moeten voortzetten. In ASR hebben we een solide partner gevonden waar een persoonlijke aanpak belangrijk is en waar we onze groeiambities verder kunnen realiseren.”

Op overnamepad

ASR is nadrukkelijk op overnamepad. Nog geen twee weken geleden nam de de verzekeraar uit Utrecht branchegenoot Generali over voor €  143 mln.
Naar verwachting wordt de overname van First Investments nog voor het einde van het jaar afgerond.

Reageer op dit artikel