nieuws

Leichel brengt intermediaire tak Odin onder bij CFD

Branche 3386

Jeffrey Leichel heeft de intermediaire activiteiten van Stichting Odin onder gebracht bij de Commissie Financiële Dienstverlening (CFD). Leichel legt tegelijkertijd op korte termijn zijn rol als voorzitter van de stichting neer en gaat bij CFD enkele taken op zich nemen.

Leichel brengt intermediaire tak Odin onder bij CFD

Stichting Odin is een Kennisplatform voor financieel advies, in het bijzonder op het gebied van woekerpolissen. De stichtig richt zich zowel op het voorlichten van consumenten als het ondersteunen van de aangesloten adviseurs. CFD-voorman Edwin Herdink is blij met de toevoeging van de laatst genoemde activiteit en noemt het een belangrijke stap in de verdere professionalisering van CFD. “Wij krijgen nu de beschikking over het intermediairbestand van Stichting ODIN, waarin ruim 5.000 intermediairs zitten.”

Nieuwe tariefstructuur CFD

Herdink kondigt aan dat de goed gelezen ODIN-kennisbrief wordt onder de naam CFD-kennisbrief wordt voortgezet, naast de vertrouwde CFD-nieuwsbrief. Daarnaast worden diverse kennisonderdelen, diensten en ledenvoordelen van de stichting onder de CFD-vlag gebracht. De brancheorganisatie gaat voortaan werken met een basistarief voor de lobby/belangenbehartiging en een premium service waar de gecombineerde diensten van CFD en ODIN zijn samengebracht.

Boek Provisie 2.0

Herdink is ook verheugd over de komst van Leichel naar CFD. “Het gezamenlijk schrijven van ons boek ‘Provisie 2.0’ heeft ons nog meer doen inzien, dat een nauwere samenwerking logisch en goed is. In de afgelopen maanden hebben we al gewerkt aan een nieuwe huisstijl voor CFD en een herinrichting van onze diensten.”

Twee petten

Ook Leichel vindt de overname door CFD een belangrijke stap voorwaarts. “Stichting ODIN heeft twee petten op. Een consumentenpet waarin vooral hard wordt gestreden voor woekerpolis gedupeerden. En een intermediairpet met kennis en diensten ter ondersteuning van de onafhankelijkheid en professionaliteit van intermediairs. Omdat we op intermediair gebied steeds meer samenwerkten met CFD ontstond soms onduidelijkheid over de rollen van de beide stichtingen. Dat lossen we nu op waardoor de boodschap die we willen overbrengen eenduidiger en krachtiger wordt.”

Nieuw bestuur Odin

Om die reden stapt Leichel binnenkort op als voorzitter van Stichting ODIN. Er lopen volgens hem al onderhandelingen met diverse mensen om een nieuw bestuur te vormen. “Ik hoop dat een groep claimexperts het bestuur van de stichting overneemt en zo het goede werk voor consumenten kan voortzetten.”

Reageer op dit artikel