nieuws

Baeten ziet kansen voor nieuwe overnames ASR

Branche 2246

Baeten ziet kansen voor nieuwe overnames ASR

Analisten van Goldman Sachs zijn van mening dat ASR ‘de grenzen van het toelaatbare heeft opgezocht’ met de overname van Generali Nederland en First Investments. ASR-baas Jos Baeten vertelde vandaag aan BNR dat het bedrijf volgens hem juist goed voor de polishouders zorgt en dat ze daarvoor niet gestraft moeten worden.

Door een rapport van Goldman Sachs daalde gisteren het aandeel van de verzekeraar ASR 1 procent aan de beurs in Amsterdam. Baeten zegt niet onder de indruk te zijn van de daling. Vooruit kijken is voor hem belangrijker en de kritiek van Goldman Sachs is volgens hem niet terecht. “Wij kijken vooral naar morgen en overmorgen en niet alleen naar de koersen”, zegt Baeten in het radioprogamma.

Volgens Baeten is de concurrentie op de Nederlandse verzekeringsmarkt erg groot. “Dat is goed nieuws voor consumenten want die krijgen over het algemeen lage premies. Het is ook een markt waar weinig groei in zit.” Baeten zegt over het rapport: “Zij gaan er in het rapport vanuit dat je een verzekeraar makkelijk vol kan stoppen met schuld en veel vreemd vermogen. Dat er veel cash op de holding moet staan.” Over de benadering van ASR zegt hij: “Onze benadering is juist dat we ons eigen vermogen in verzekeraars stoppen. Als je er op hun manier naar kijkt, word je eigenlijk gestraft als je goed voor je polishouders zorgt.”

Kansen

Baeten ziet voor ASR kansen om kleine overnames te blijven verwezenlijken. Er wordt door ASR binnen de eigen landsgrenzen vooral gekeken naar schadeverzekeraars, uitvaartverzekeraars en vermogensbeheerders. “Abroad is for holidays,” zei Baeten. “De raad van bestuur van ASR bestaat uit mensen die veel ervaring hebben bij internationale ondernemingen en we weten dat overnames in het buitenland bijna altijd verliesgevend zijn. Alleen als er één Europese wetgeving zou zijn, en je kunt er nummer 1 verzekeraar mee worden, zou het interessant zijn.”

Reageer op dit artikel