nieuws

Uitzendkracht Rabo spiekte ook mee in financiële gegevens Roy Donders

Branche 2182

De medewerker van Rabobank die onlangs werd aangehouden voor het tippen van overvallers wordt ook verdacht van onrechtmatige inzage in financiële gegevens van andere klanten. Volgens Dagblad Limburger had de verdachte onder meer inzage in de financiële gegevens van de Tilburgse stylist en uitvinder van het juichpak Roy Donders

Uitzendkracht Rabo spiekte ook mee in financiële gegevens Roy Donders

De verdachte, de 25 jarige Lorenzo J. uit Breda, liep eind juli tegen de lamp toen de politie een overval verijdelde in het Brabantse Zundert. Daarbij bleek dat J., als uitzendkracht van de klantenservice bij Rabobank, ook betrokken was bij een overval in Venlo enkelen weken eerder. Daarbij werd een Duitser beroofd die € 100.000 cash kwam afhalen bij de plaatselijke Rabo.

Chantage met overtredingen

Achteraf bleek dat J als medewerker van het servicecentrum van de coöperatie bank toegang had tot de gegevens. Zo wist hij van te voren dat de Duitser een forse som geld zou gaan opnemen. Volgens de verdachte moest hij dergelijke gegevens afstaan aan twee mannen die hem chanteerden met andere overtredingen de hij als Rabo-medewerker had begaan. Met hulp van de gegevens zouden zij buiten de geslaagde overval in Venlo en de mislukte in Zundert nog twee keer hebben willen toeslaan.

Stiekem kijken naar banksaldo

Dagblad De Limburger weet te melden dat J. ook stiekem had gekeken naar het banksaldo van stylist, kapper en volkszanger Roy Donders toen hij de Tilburgse bekendheid aan de lijn had. Onder meer om deze overtreding van de bankregels te verbloemen, gaf hij de overvallers alle informatie die zij wilden.

Reageer op dit artikel