nieuws

Onverwachte winstgroei voor AXA

Branche 815

Onverwachte winstgroei voor AXA

AXA heeft in de eerste helft van dit jaar haar winst zien groeien. De Franse financiële dienstverlener profiteerde onder meer van betere prestaties op het gebied van levensverzekeringen en vermogensbeheer. Analisten hadden juist gerekend op een winstdaling. 

De nettowinst klom het afgelopen halfjaar naar € 3,3 mrd, van € 3,2 mrd in de eerste zes maanden van 2016. De verzekeraar zag haar omzet in dezelfde periode toenemen met 0,5 % naar € 54,3 mrd.

Beursgang New York

Bij AXA worden inmiddels voorbereidingen getroffen om een minderheidsbelang in de Amerikaanse activiteiten naar de beurs in New York te brengen. Die beursgang werd in mei dit jaar aangekondigd en gaat waarschijnlijk in de eerste helft van 2018 plaatsvinden.

Lastige  marktomstandigheden

De op een na grootste verzekeraar van Europa zet ook al een tijdje sterk in op groei in Azië. Op die manier probeert het concern lastige marktomstandigheden door de lage rente op het eigen continent te compenseren.

AXA in Nederland

In Nederland was AXA tot 2007 onder eigen naam actief met verzekeringen. Deze activiteiten werden toen verkocht aan het toenmalige SNS Reaal. Met de aankoop verdubbelde de later genationaliseerde bankverzekeraar in één klap haar marktaandeel op de Nederlandse verzekeringsmarkt.

AXA is vanuit Amsterdam nog wel actief op het gebied van vermogensbeheer voor institutionele beleggers.  Vanuit Breda is het bedrijf onder de naam AXA Art actief met verzekeringen voor kunstwerken.

Reageer op dit artikel