nieuws

Eerste gecombineerde cijfers NN en Delta Lloyd stemmen tevreden

Branche 2606

Eerste gecombineerde cijfers NN en Delta Lloyd stemmen tevreden

NN Group heeft de eerste kwartaalcijfers gepresenteerd waarin ook de prestaties van Delta Lloyd zijn opgenomen. En die stemmen tot tevredenheid bij de gecombineerde verzekeringsgroep. Delta Lloyd draagt flink bij aan de nieuwe productie en de winst van de groep.

De operationele winst uit doorlopende bedrijfsactiviteiten nam toe van € 321 mln in het tweede kwartaal van 2016 naar € 404 mln in het afgelopen kwartaal. Delta Lloyd nam hiervan met € 49 mln het grootste deel voor haar rekening. De nettowinst daalde 28,2% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2016 naar € 240 mln, waaraan Delta Lloyd € 21 mln bijdrage. Zonder Delta Lloyd gaat het om een winstdaling van € 115 mln, veroorzaakt door een voorziening die NN moest nemen voor ING Australia Holdings. Deze daling werd deels gecompenseerd door een hoger niet-operationeel resultaat.

Nieuwe productie

De nieuwe productie nam het afgelopen kwartaal sterk toe, met 43,1% ten opzichte van het tweede kwartaal naar € 400 mln. Met € 66 mln nam Delta Lloyd meer dan de helft van de productiegroei voor haar rekening. De waarde van nieuwe premie-inkomsten (VNB) steeg in het eerste halfjaar van 2017 met 69,4% naar € 170 mln, dankzij hogere verkoopcijfers bij Japan Life en Insurance Europe

Solvabiliteit NN Group

De Solvency II ratio van NN Group bedroeg het afgelopen kwartaal 196%. Hierin is de aankoop van Delta Lloyd al verdisconteerd.

Sterkte prestatie

NN-topman Lard Friese is content met de eerste geconsolideerde cijfers. “Ik ben tevreden met de sterke prestatie van de gecombineerde groep in het tweede kwartaal van 2017. We zagen een gezonde bijdrage van Delta Lloyd, en nagenoeg al onze bedrijfsonderdelen rapporteerden betere kwartaalresultaten in vergelijking met een jaar geleden, vooral in Japan Life en Insurance Europe.”

Extra verplichtingen schadebedrijf

Wel wijst Friese op de druk op de resultaten van ons Nederlandse schade- en inkomenbedrijf. Hier moest de groep haar verplichtingen ophogen met € 40 mln. “We zijn ons blijven richten op de efficiency van al onze bedrijfsactiviteiten, resulterend in een verdere verlaging van onze kostenbasis.”

Reageer op dit artikel