nieuws

Brancheorganisaties roepen adviseurs op ervaringen tweede ronde PE-examens te delen

Branche 763

Brancheorganisaties roepen adviseurs op ervaringen tweede ronde PE-examens te delen

Kandidaten die het PE-examen voor de tweede PE-periode hebben afgelegd kunnen opnieuw hun ervaringen delen via het Wft-examenloket. De brancheorganisaties Adfiz, de Commissie Financiële Dienstverlening (CFD), de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs- en bemiddelaar (NVF) en de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD) gebruiken de uitkomsten in overleggen met het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) en het ministerie van Financiën voor een goed verloop van de tweede PE-periode. Voor de lange termijn blijft volgens de brancheorganisaties modernisering gewenst zodat permanente professionele ontwikkeling niet gefrustreerd wordt door de druk van periodieke herexamens.

De brancheorganisaties roepen adviseurs opnieuw op om positieve én negatieve ervaringen met de tweede ronde PE-examens (1 april 2017 – 1 april 2019) te delen. De vragen in het loket zijn vernieuwd en het aantal vragen is ingekort. Het Wft-examenloket moet actueel zicht geven op hoe de examens in de tweede PE-periode verlopen. Mochten er problemen zijn dan willen de organisaties dit tijdig weten, zodat deze aan de orde gesteld kunnen worden. Ook als er geen problemen zijn is het waardevol om dat te weten. Met goed onderbouwde feiten willen de brancheorganisaties invloed houden in dit dossier.

Het online Wft-ervaringenloket is in 2015 geopend om zicht te krijgen op de werking, kwaliteit en doelmatigheid van de WFT PE/plus en WFT-examens. Volgens de brancheorganisaties hebben meer dan duizend adviseurs destijds hun ervaringen via dit loket gedeeld. “De bevindingen uit het loket zijn uiterst waardevol geweest in het overleg met het ministerie van Financiën, CDFD en de Tweede Kamer over het vakbekwaamheidsdossier. Het heeft geleid tot diverse verbeterpunten in de Wft-examinering op gebied van de kwaliteit van examenvragen en  de technische werking van de examens”, zo melden de brancheorganisaties.

Reageer op dit artikel