nieuws

Zomerserie (11) – Wesley van ’t Hof (Hoffelijk): ‘Cybercrime is een niet te negeren trend’

Branche 2081

Zomerserie (11) – Wesley van ’t Hof (Hoffelijk): ‘Cybercrime is een niet te negeren trend’

Hartje zomer brengt amweb traditiegetrouw een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Hoe beleefden zij 2017 tot nu toe, en wat staat de branche nog te wachten? Wesley van ’t Hof, directeur van Hoffelijk Financieel, roept op disruptieve technologie als kans te zien in plaats van bedreiging. “Dat betekent wel een andere mindset en andere invulling van je rol.”

Wat hebben jullie bereikt in de eerste helft van het jaar, waar ben je trots op?
“We hebben de eerder ingezette groei van opleider Hoffelijk Financieel weten door te zetten. Hoffelijk Kwaliteit, de jongste telg in de Hoffelijk-familie waarmee we intermediair helpen te werken aan advieskwaliteit en kwaliteit van de bedrijfsvoering, staat en daar is veel tijd en energie in gaan zitten. De geworven dossierbeoordelaars, de overzichtelijke rapportages en leerzame e-learnings die nu zijn neergezet, zijn zeker wel iets om trots op te zijn. Ook de in het leven geroepen Vakbekwaamheidsservice, een ontzorgconcept voor kantoren tussen de 10 en 50 medewerkers, heeft een enorme vlucht genomen. Altijd goed om te zien hoe het inspelen op een latente behoefte beloond wordt.”

Waar ben je privé trots op?
“Dat ik een betere balans heb weten te vinden tussen werk en privé. In tegenstelling tot eerdere jaren vind ik het nu oprecht leuk om een dagje ook gewoon niet te werken. Eerder vond ik dat altijd ‘zonde van mijn tijd’. Het werk is dus niet langer het enige waar ik van geniet. Een nieuwe relatie en zicht op het gaan wonen in een ander huis hebben daar een zeer grote rol in gespeeld.”

Wat was het meest memorabele nieuws in de branche tijdens de eerste helft van het jaar?
Niet zozeer één nieuwsbericht en ook niet zozeer memorabel, maar ik vind de mate waarin cybercrime dit jaar, nog meer dan andere jaren, het nieuws domineerde een niet te negeren trend. Enerzijds zie je berichten dat we als Nederland vooroplopen ten opzichte van andere landen en in andere lijstjes komen we er juist weer niet goed uit. Het is maar hoe je het bekijkt: in vergelijking met andere landen doen we het misschien wel goed, maar veel bedrijven zijn er juist weer helemaal niet mee bezig. Voor een branche die met zoveel gevoelige persoonsgegevens werkt, echt iets om bij stil te staan. Er zijn nog genoeg slagen te maken.”

Hoe hebben jullie je als bedrijf voorbereid op de tweede helft?
Door één team dedicated te laten werken aan alle Wft-studiematerialen, om focus te behouden, en andere teams vooral te laten werken aan de invulling van onze bredere ambitie. Nieuwe features in ons leermanagementsysteem zorgen ervoor dat we vanaf september nieuwe mogelijkheden hebben. Zo starten we met digital classrooms, maken we gebruik van reflectieopdrachten en ondersteunen we opdrachtgevers in het digitaal werken aan vaardigheden. Het eerste halfjaar van 2017 heeft vooral in het teken gestaan van zaaien. De eerste vruchten worden al geplukt maar we verwachten daar nog veel meer van in het tweede halfjaar.”

Waar ga je tijdens de zomervakantie beslist niet aan denken, iets dat aan je werk gerelateerd is?
“Ik werk door in de zomer en heb geen vakantie gepland staan. Niet denken aan werkgerelateerde zaken is er dus niet bij.”

Voor het eerst gratis roamen in de EU: fijn, kan ik lekker doorwerken aan het strand, of: so what, mijn apparaten staan de hele vakantie in de vliegtuigmodus?
Superontwikkeling! Doorwerken is een groot woord maar op de hoogte blijven en af en toe eens wat roepen over de mail of via Whatsapp is toch wel erg fijn. Het geeft me altijd een erg goed gevoel om na een vakantie geen achterstallige mail te hebben. Dus dit is echt een uitkomst. Zeker ook omdat je de meeste wifinetwerken niet kunt vertrouwen.”

Wat zijn je verwachtingen voor de verzekeringsbranche, wat worden de komende maanden de issues?
Cybercrimeverzekeringen blijven volop in beweging. Robotisering, big data en machine learning en dergelijke blijven zorgen voor disruptie en de noodzaak om dit soort technieken te omarmen maar vooral ook in te zetten op een juist veel persoonlijkere benadering. Het dus als een kans zien je dienstverlening te verbeteren in plaats van het als bedreiging te zien. Dat betekent wel een andere mindset en andere invulling van je rol.”

Welke strategie gaan jullie in de tweede helft van het jaar volgen?
Dezelfde die we altijd hebben gevolgd: digitaal waar het kan, fysiek waar het moet. Gefocust blijven op onze Wft-dienstverlening maar daarnaast wel blijven inzetten op bredere innovatie. En continu vanuit onze visie bewust keuzes maken. Keuze voor een manier van leren die aanslaat bij een gelukkig steeds groter wordende doelgroep, maar niet bij iedereen. Door te blijven handelen vanuit onze waarden, blijven we een partner waar je precies weet wat je kan verwachten. Want, zoals mijn collega Edwin altijd zo mooi zegt: ‘als je de opleider wilt zijn van iedereen, ben je de opleider van niemand’.”

Wat hoop je dat Hoffelijk bereikt in de tweede helft?
“Vooral de flow vasthouden waar we in zitten. Dan komt het met de gebieden waar andere partijen vaak doelstellingen op formuleren ook wel goed. Wij zetten vooral in op een bepaalde energie en het invullen van onze waarden. Die koers vasthouden en uitbouwen en de vruchten plukken van die ingeslagen weg, is eigenlijk het mooiste dat we kunnen bereiken.”

Heb je nog persoonlijke doelstellingen voor de rest van het jaar, werk of privé?
“De balans werk/privé vasthouden en straks echt gaan genieten van mijn nieuwe woning, waar ik in december hoop in te trekken. Meer rust in mijn agenda door af en toe een dagje thuis te werken waardoor de overdracht van ideeën en projecten naar de collega’s intern nog beter gaat. Zo krijgt iedereen meer rust van mijn rust.”

Lees ook eerdere afleveringen van de zomerserie.

Reageer op dit artikel