nieuws

‘Reinsurance Group of America mengt zich in overnamegevecht rondom Generali’

Branche 4717

‘Reinsurance Group of America mengt zich in overnamegevecht rondom Generali’

Naast verzekeraars Vivat en ASR mengt de Reinsurance Group of America (RGA) zich ook in het overnamegevecht rondom Generali. Bindende biedingen worden in augustus verwacht. Generali wil een mogelijke deal nog dit jaar afronden.

De Telegraaf meldde eerder dit jaar dat Vivat, voorheen Reaal, concurrent ASR wil aftroeven en de middelgrote verzekeraar Generali Nederland wil overnemen. De Italiaanse krant Milano Finanza berichtte gisteren dat een derde partij, Reinsurance Group of America (RGA), nu ook is geselecteerd voor de volgende ronde en dat zij allen toegang hebben gekregen tot de dataroom van Generali Nederland.

Verkoop filialen

Generali Group heeft BNP Paribas ingehuurd om de verkoop van zijn Nederlandse activiteiten bij te staan. Het Belgische filiaal van Generali staat ook te koop. Ook de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo had belangstelling voor Generali maar zag daar toch weer van af. De woordvoerder van Generali Nederland wilde niet ingaan op het nieuws rondom de mogelijke overname.

Vijftiende schadeverzekeraar in premie

Generali, dat zijn hoofdkwartier heeft in het Italiaanse Triëst, opereert in ons land vanuit Diemen. Het is de 15e schadeverzekeraar met een premieomzet van € 247 mln (2015, marktaandeel 1,7%). Daarbij is de markt voor zorgverzekeringen niet meegerekend. In Leven neemt Generali de 14e plaats in met € 113 mln omzet, wat goed is voor een marktaandeel van nog geen procent. De nettowinst van het Nederlandse bedrijf, waar 400 mensen werken, bedroeg in 2015 € 5,4 mln. De groep is wereldwijd actief; de geschatte marktwaarde is € 24 mld.

Reageer op dit artikel