nieuws

Investeringen in insurtech explosief gegroeid naar bijna 1 miljard

Branche 809

Investeringen in insurtech explosief gegroeid naar bijna 1 miljard

Uit onderzoek van Willis Towers Watson Securities blijkt dat in het tweede kwartaal van dit jaar voor 985 miljoen dollar is geïnvesteerd in fondsen voor Insurtech-initiatieven. Dit is een explosieve toename van 248%. Volgens de onderzoekers is dat te danken is aan een recordaantal transacties.

Willis Towers Watson Securities (adviesbureau voor investeringsbankieren in de verzekeringswereld) werkte voor het onderzoek samen met Willis Re (adviesbureau voor herverzekeraars)  en CB Insights (wetenschappelijke stichting). De onderzoekers onderzochten wereldwijd hoe nieuwe intreders in de verzekeringsindustrie, en samenwerkingen met start-ups, zich ontwikkelen en nieuwe technologieën op het gebied van claimmanagement inzetten.

Volgens de onderzoekers geeft het hoge investeringsbedrag aan dat er veel veranderingen op komst zijn in de verzekeringsindustrie. Het onderzoek voorspelt dat de nieuwe technologieën tot een grotere klanttevredenheid zullen leiden.

 

Reageer op dit artikel