nieuws

Sarah Liebing (34): ‘Diversiteit nodigt uit tot discussie’

Branche 1257

In am:magazine interviewen we iedere maand een talent uit de branche. In juni is dit Sarah Liebing (34). Liebing is Head of Corporate Development bij Generali Nederland waar zij verantwoordelijk is voor drie teams. Liebing wil graag meer diversiteit op de werkvloer: “Diversiteit nodigt uit tot discussie en geeft je een beter beeld van de wensen van klanten.”

Sarah Liebing (34): ‘Diversiteit nodigt uit tot discussie’

Was het je ambitie om binnen de verzekeringswereld carrière  te maken?
“Toen ik mijn baan opzegde in de management consultancy leunde mijn baas achterover, hij lachte en kon niet geloven dat ik in de verzekeringswereld verder ging. Ik geef toe dat ik zelf ook lang heb gedacht dat de verzekeringsbranche saai zou zijn, maar de sector heeft ook iets krachtigs en dat trok me.”

Wat houden je verantwoordelijkheden in?
“Ik ben verantwoordelijk voor drie teams: HR, Communicatie en Strategie & Innovatie. Ik overleg dagelijks met stakeholders binnen en buiten Generali. Enerzijds richt ik me op onze medewerkers, anderzijds op onze klanten. Ik heb regelmatig contact met ons regionale kantoor in Brussel en het hoofdkantoor in Milaan. Voor mij is het belangrijk dat elk team naast zijn primaire verantwoordelijkheden ruimte overhoudt voor nieuwe ideeën over innovatie en de langetermijnwaarden van het bedrijf.”

Welke karaktereigenschappen heb je nodig voor je functie?
“Ik ben generalist en heb een achtergrond in economie, marketing, financiën en accounting. Ik houd van moeilijke puzzels en zoek graag naar het laatste stukje dat de puzzel afmaakt. Nieuwe uitdagingen onderzoeken en ze vooral ook aan durven gaan, past goed bij deze functie. Ik wil op hoog niveau sparringpartner zijn voor collega’s. Ik heb de master Finance & Accounting gedaan, waardoor ik sterker in mijn schoenen sta als ik financiële informatie analyseer of spar met collega’s van onze financiële afdelingen. Data goed kunnen analyseren en vertalen naar decision papers heb je nodig in deze functie. Het helpt ook als je goed kunt omgaan met hiërarchische verschillen. Alles bij elkaar genomen ben ik echt een ‘doener’, ik neem graag verantwoordelijkheid en ben niet bang om te falen. Falen hoort er bij, al vraag ik me af of daar binnen de Nederlandse businesscultuur voldoende ruimte voor is.”

Hoe zou de sector zich kunnen verbeteren?
“Met meer diversiteit, meer variatie in cultuur, educatieve achtergrond en gender. Diversiteit nodigt uit tot discussie en geeft je een beter beeld van de wensen van klanten. We zijn immers niet  allemaal hetzelfde en we willen ook niet allemaal hetzelfde.”

Er gaan geruchten dat Generali Nederland wordt overgenomen, welke invloed heeft dat op je werk?
“De sector is in beweging, we zijn ons allemaal bewust van verschuivingen in businessmodellen. Overnames en acquisities zijn nu de trend en dat is logisch als we naar de verzadiging van de markt kijken. In de media barsten allerlei geruchtenstromen los en je ziet buitenlandse investeerders de Nederlandse markt bestormen. Ontwikkelingen waar ook ik me bewust van ben. Tegelijkertijd gaat het werk gewoon door. Daar ligt dan ook mijn focus.”

Reageer op dit artikel