nieuws

‘Vivat en ASR in overnamegevecht rondom Generali’

Branche 6301

‘Vivat en ASR in overnamegevecht rondom Generali’

Verzekeraars Vivat en ASR zijn met elkaar in een overnamegevecht rondom Generali. Vivat, voorheen Reaal, wil concurrent ASR aftroeven en de middelgrote verzekeraar Generali Nederland overnemen. Dit meldt de Telegraaf vandaag op basis van anonieme bronnen.

Met de recente overname van Delta Lloyd door Nationale Nederlanden ziet het er volgens de krant naar uit dat de verzekeringsmarkt terecht is gekomen in een fase van consolidatie.

Generali Group heeft BNP Paribas ingehuurd om de verkoop van zijn Nederlandse activiteiten bij te staan. Het Belgische filiaal van Generali staat ook te koop. Eerder dit jaar toonde de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo belangstelling voor Generali maar zag daar toch weer van af.

Vijftiende schadeverzekeraar in premie

Generali, dat zijn hoofdkwartier heeft in het Italiaanse Triëst, opereert in ons land vanuit Diemen. Het is de 15e schadeverzekeraar met een premieomzet van € 247 mln (2015, marktaandeel 1,7%). Daarbij is de markt voor zorgverzekeringen niet meegerekend. In Leven neemt Generali de 14e plaats in met € 113 mln omzet, wat goed is voor een marktaandeel van nog geen procent. De nettowinst van het Nederlandse bedrijf, waar 400 mensen werken, bedroeg in 2015 € 5,4 mln. De groep is wereldwijd actief; de geschatte marktwaarde is € 24 mld.

Reageer op dit artikel