nieuws

Fusie leidt tot Britse verzekeringsgigant

Branche 793

Fusie leidt tot Britse verzekeringsgigant

Een van de grootste Britse verzekeringsmakelaars Towergate gaat een fusie aan met vier andere intermediairbedrijven. Daarmee ontstaat veruit het grootste bemiddelingsbedrijf in het Verenigd Koninkrijk.

Towergate gaat samen met Autonet, Chase Templeton, Ryan Direct en Price Forbes, zo meldt persbureau Reuters. De vijf bedrijven waren al in handen van de Amerikaanse investeerders HPS en Madison Dearborn. Die voegen de dochters nu samen tot één onderneming. Towergate-baas David Ross krijgt de leiding over het nieuwe bedrijf. John Tiner wordt de bestuursvoorzitter. Die was tussen 2003 en 2007 bestuursvoorzitter bij de toenmalige toezichthouder FSA. De nieuwe combinatie is samen goed voor een premievolume van 2,8 miljard pond en ruim 5.000 medewerkers. De jaaromzet bedraagt naar schatting 500 miljoen pond.

Nieuwe naam

Volgens de aandeelhouders blijven de vijf bedrijven wel onafhankelijk van elkaar opereren. Ze komen onder de vlag van Kirs te hangen. Dat is een holding die formeel eigenaar wordt van de vijf bedrijven en in het najaar een nieuwe naam zal krijgen.

Verlies voor Towergate

Towergate is met 4.000 medewerkers verreweg de grootste van de fusiepartners, gespecialiseerd in verzekeringen voor mkb- en grotere bedrijven. Het bedrijf kondigde kortgeleden nog een ontslagronde aan en verliescijfers over het eerste kwartaal. Autonet richt zich met 550 werknemers op bestelautoverzekeringen, voornamelijk via vergelijkingssites. Chase Templeton – vorige week nog overgenomen door HPS en Madison Dearborn – is gespecialiseerd in de bemiddeling in zorgverzekeringen. Ryan Direct (540 medewerkers) houdt zich bezig met acceptatie-, claims- en polisadministratiediensten. Price Forbes is Lloyd’s-broker met 300 mensen in dienst.

Reageer op dit artikel