nieuws

Intermediair vergrijst. Vooral bij kleine kantoren

Branche 5481

Intermediair vergrijst. Vooral bij kleine kantoren

De gemiddelde bestuurder in de intermediaire branche is een man van 51 jaar oud, waar dat voor het gehele MKB op 47 jaar ligt. Dit blijkt uit cijfers van het Rating Instituut Financiële Dienstverlening (RiFD). Met name bij kleine advieskantoren blijven bestuurders vaak nog tot op hoge leeftijd actief.

Nog niet één procent van de bestuurders in het intermediair is jonger dan 30 jaar, zo blijkt uit de Marktflitsen Special van RiFD; de overige 99% van de bestuurders is minimaal een dertiger. De categorie 50 jaar en ouder vormt de bulk van de beleidsbepalers bij tussenpersonen. Gemeten over het gehele MKB ligt dit dit percentage op 43%.

Geen opvolger: overname

De oudere bestuurders worden vooral aangetroffen bij de 3.950 kleinere bedrijven met minder dan 5 fte en slechts één bestuurder. Bij deze kantoren is 17% van de bestuurders ouder dan 60%. Zelfs de leeftijd van 70 jaar en ouder is voor pakweg 2% geen beletsel om verder te gaan met het intermediaire bedrijf. Het RiFD: “Bij deze groep speelt de opvolgingsproblematiek. Wanneer deze bedrijven geen opvolger krijgen, zullen ze worden overgenomen.”

Lees hier de complete Marktflitsen Special over de leeftijden van bestuurders.

Reageer op dit artikel