nieuws

L & G, Movir en Nh1816 bestendig goed volgens adviseur

Branche 3071

L & G, Movir en Nh1816 bestendig goed volgens adviseur

Net als in 2014 en 2015 zijn Legal & General, Movir en Nh1816 als winnaars uit de bus gekomen bij het prestatieonderzoek van brancheorganisatie Adfiz. De 1.382 adviseurs die aan het onderzoek deelnamen, beloonden L & G opnieuw als winnaar in de categorieën Zakelijk Pensioen en Particulier Lijfrente. Movir won voor het zesde achtereenvolgende jaar de prijs in categorie Zakelijk Inkomen en Nh1816 viel die eer ten deel in het segment Particulier Schade. De prijzen werden zojuist uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Adfiz in Bussum.

In totaal beoordeelden de adviseurs verzekeraars in zeven productcategorieën aan de hand van tien verschillende aspecten waaronder de vakkundigheid van de medewerkers, de foutloosheid van offertes en polissen en de mate waarin het klantbelang centraal staat bij uitkeringsproces/waardeoverdracht. Buiten L & G, Movir en Nh1816 viel Regiobank in de prijzen op het domein Particulier Banksparen, TAF bij Particulier Overlijdensrisico en De Goudse bij Zakelijk Schade.

Nieuw opzet onderzoek
Het Adfiz Prestatie Onderzoek maakt transparant welke kwaliteit aanbieders leveren. Dit jaar werd bij het onderzoek afgestapt van één meetmoment. In plaats daarvan worden nu het hele jaar de ervaringen van adviseurs gemeten. Dit doorlopende toezicht leidt volgens Adfiz tot een betrouwbaarder beeld. De reviews en ratings worden ook opgenomen in de productvergelijkers van MoneyView.

Reageer op dit artikel