nieuws

Inwoners zes dorpen kiezen goed doel voor winst Univé Zuid-Holland

Branche 2135

Inwoners zes dorpen kiezen goed doel voor winst Univé Zuid-Holland

De inwoners van Roelofarendsveen en vijf buurdorpen kunnen goede doelen aandragen voor de besteding van een deel van de winst die Univé Zuid-Holland heeft gemaakt met haar verzekeringen. Uiteindelijk wordt in een verkiezing bepaald welk lokaal maatschappelijk doel € 5000 krijgt. De stem van klanten telt dubbel.

“We willen ons positief commercieel resultaat niet alleen teruggeven aan onze klanten, maar aan de hele gemeenschap”, zegt Bianca de Mik van Univé Zuid-Holland over het initiatief. Ze kent geen voorbeelden van andere Univé-kantoren die een deel van hun winst besteden aan een maatschappelijk initiatief waarover alle inwoners van de gemeente mogen meebeslissen.

Tot 19 februari kunnen inwoners van Roelofarendsveen, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade en Kaag maatschappelijke doelen aandragen, zoals het opknappen van een activiteitenruimte in een bejaardenhuis. Volgens De Mik zijn in drie dagen al negen aanvragen ingediend. Een jury met daarin Univé-klanten maakt vervolgens een selectie, waarna zowel inwoners als klanten van de verzekeraar mogen stemmen. De stemmen van Univé-verzekerden tellen dubbel.

In deze eerste ronde is € 5000 te besteden. Univé Zuid-Holland wil in het najaar opnieuw een deel van de winst inzetten voor een maatschappelijk doel. De hoogte van het bedrag dat dan beschikbaar is, laat de verzekeraar afhangen van het aantal klanten met een inboedel- of woonhuisverzekering en de schadeontwikkeling bij deze verzekeringen.

Reageer op dit artikel