nieuws

Derde editie am:event topvrouwen in verzekeringen

Branche 3768

Derde editie am:event topvrouwen in verzekeringen

Op donderdag 9 maart 2017 organiseert am: voor de derde keer het event am:topvrouwen. Dit jaar bij ASR in Utrecht. Auteur, columnist en opiniemaker Marianne Zwagerman (foto) is een van de sprekers.

Het event is een uitvloeisel van de jaarlijkse lijst van topvrouwen, die vorig jaar werd aangevoerd door Bianca Tetteroo. Blijft Tetteroo de machtigste vrouw in verzekeringen? Welke vrouwen maakten een grote sprong? Wie zijn de talenten in de subtop? Het wordt op 9 maart bekendgemaakt.

Cultuurprobleem
Marianne Zwagerman was de eerste vrouwelijke directeur van Telegraaf Media Groep. In haar boek ‘Een webshop is geen carrière, ontsnap uit het mutsenparadijs’ geeft ze vrouwen op humorvolle wijze praktische adviezen op weg naar een succesvol leven. Ze verbaast zich over het gebrek aan vrouwen in de boardrooms. Volgens haar een cultuurprobleem, waar niet mannen maar vrouwen op aangesproken moeten worden. Die moeten de lat hoger leggen. In haar presentatie wil Zwagerman vrouwen inspireren om meer van hun werkende leven te maken. “In Nederland wordt nog steeds geaccepteerd dat vrouwen er niet alles uithalen.”

Kansen
Ook spreekt financieel planner Sabine van Hulst. Zij richt zich met haar financiële adviespraktijk Bloom Family Office vooral op vrouwen en noemt haar kantoor uniek doordat ze kennis en ervaring combineert met typische vrouwelijke competenties. Van Hulst vindt dat mannen zich moeilijker in vrouwelijke klanten kunnen verplaatsen. De verzekeringssector laat daardoor nogal wat kansen liggen.

De weg naar de top
Monique de Vos van Chasse Executive Search bemiddelt in haar praktijk topmannen en topvrouwen. Zij zal ingaan op de do’s en de dont’s op weg naar de top. De veelzeggende titel van haar presentatie: “The devil can be in the females….”

De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie met daarin onder andere Karin Bergstein, lid van de Raad van Bestuur van ASR en Indra Frishert, commercieel directeur van Dazure.

Inschrijven kan hier.

Reageer op dit artikel