nieuws

Vivat benoemt Van Houwelingen tot CEO Actiam

Branche 2704

Vivat benoemt Van Houwelingen tot CEO Actiam

Vivat heeft Hans van Houwelingen benoemd als CEO van haar vermogensbeheerder Actiam. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de vermogensbeheerder, de verschillende beleggingsfondsen van zowel Vivat als externe partijen alsmede het verantwoorde beleggingsbeleid.

Van Houwelingen vormt nu samen met Rob Verheul (COO) en John Shen (CRO) het directieteam van Actiam. Verdere uitbreiding van het directieteam wordt op korte termijn voorzien.

Wijzigingen in de top
Tot eind vorig jaar gaf Jacob de Wit leiding aan Actiam. Hij stapte op nadat ook andere directieleden bij Vivat er vorig jaar al eerder de brui aan hadden gegeven, onder wie Seada van den Herik (Zwitserleven). De achtergrond achter alle wijzigingen in de top is een complete reorganisatie van Vivat waarbij de verzekeraar via productlijnen wordt ingericht, aangestuurd door general managers. Vivat onderscheidt daarbij de volgende productlijnen: Pensioen, Schade, Vermogensbeheer, Individueel Leven en Digitaal.

Twee decennia ervaring binnen beleggingswereld
Binnen de nieuwe organisatiestructuur is Van Houwelingen (41) ook general manager Vermogensbeheer binnen Vivat. Hij heeft bijna twee decennia ervaring binnen de (internationale) beleggingswereld. Hij startte zijn carrière bij ING Bank Nederland. Van Houwelingen stapte vervolgens over naar ING Investment Management, waar hij onder meer als CEO en CIO gedurende 7 jaar eindverantwoordelijk was voor de activiteiten in Griekenland en Polen. Vanaf 2012 werkte Van Houwelingen als Global Head of Product en Regional Head of Emerging Europe voor NN Investment Partners, waarbij hij de dochterondernemingen in Centraal– en Oost Europa aanstuurde.

Reageer op dit artikel