nieuws

Van Lanschot en Achmea ronden overname private bankingactiviteiten Staalbankiers af

Branche 941

Van Lanschot en Achmea ronden overname private bankingactiviteiten Staalbankiers af

Van Lanschot en Achmea hebben de overname van de private banking-activiteiten van Staalbankiers door Van Lanschot succesvol afgerond. De voorwaarden voor deze overname, die op 9 augustus 2016 werd aangekondigd, zijn inmiddels vervuld.

Richard Bruens, lid van de Executive Board van Van Lanschot en verantwoordelijk voor Private Banking: “We zijn zeer verheugd dat we de klanten van Staalbankiers mogen verwelkomen. De overname is een belangrijke mijlpaal in de groei van ons beheerd vermogen en stelt ons in staat een nog groter aantal klanten te bedienen met ons brede pakket aan dienstverlening voor private banking-relaties en instituten. Dat we daarbij 25 gekwalificeerde private bankers en beleggingsspecialisten van Staalbankiers als collega mogen verwelkomen, versterkt onze positie als onderscheidende wealth manager. We kunnen veel van elkaar leren en samen een nog mooiere private bank neerzetten.”

Kansen
Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea, ziet volop kansen door de overname. “De private banking-activiteiten van Staalbankiers hebben een logische en natuurlijke aansluiting met Van Lanschot. Hierdoor kunnen we onze klanten een soepele overgang bieden. Bovendien biedt Van Lanschot hen een breder producten dienstenpakket. De medewerkers die meegaan worden onderdeel van een gespecialiseerde, onafhankelijke wealth manager. Dat biedt volop kansen voor hun ontwikkeling.”

De overname zorgt voor een groei van ongeveer € 1,7 mld beheerd vermogen en is voor beide bedrijven “een mooie stap in het succesvol uitvoeren van onze wealth managementstrategie”.

Reageer op dit artikel