nieuws

Ralph Pans nieuwe bestuursvoorzitter Kifid

Branche 1184

Ralph Pans nieuwe bestuursvoorzitter Kifid

Ralph Pans wordt per 1 januari 2017 de nieuwe voorzitter van het bestuur van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Sinds maart 2013 is hij staatsraad bij de Raad van State. Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de benoeming door het bestuur van Kifid goedgekeurd. Pans wordt de opvolger van Alfred Hammerstein die eind 2016 aftreedt wegens het bereiken van de maximale bestuurderstermijn.

Pans ziet veel uitdagingen in zijn nieuwe functie. “De belangrijkste uitdaging is het versterken van het Kifid als toegankelijk en effectief klachteninstituut voor de financiële dienstverlening waar consumenten, dienstverleners en overheid vertrouwen in hebben.”

Veel ervaring
Ralph Pans is een veelzijdige en ervaren bestuurder. Eerder was hij wethouder en locoburgemeester van de gemeente Zaanstad, burgemeester van de gemeente Rosmalen, burgemeester van de gemeente Almere en secretaris-generaal van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Voor zijn aantreden als staatsraad bij de Raad van State was hij 10 jaar lang voorzitter van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Eveline Ruinaard
Begin november
maakte Kifid de benoeming bekend van Eveline Ruinaard als de nieuwe voorzitter van de Geschillencommissie Kifid, die met ingang van 1 januari 2017 de dagelijkse leiding over het instituut heeft.

Reageer op dit artikel